
Malzemeler
1 paket koskos/kuskus
2şer adet patates ve havuç
½ paket bezelye (ya da hepsinin yerine yarım paket garnitür)
1 büyük kase yoğurt
1 küçük kase süt mısırı (isteğe bağlı)
5-6 adet kornişon/salatalık turşusu
½ çay bardağı süt
Tarifi
1. Bir paket koskosu makarna haşlar gibi haşlayıp süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz.
2. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp bezelyelerle birlikte haşlıyoruz. (Eğer donmuş garnitür kullanıyorsanız kısa bir süre haşlayın, konserve kullanıyorsanız haşlamadan koyabilirsiniz.)
3. Süt ve su kullanarak yoğurdu çırpıp kıvam almasını sağlıyoruz (akıcı olması lazım).-isterseniz biraz mayonez de koyabilirsiniz-
4. Soğumuş olan koskos, garnitür, mısır ve minik minik doğradığımız turşuları karıştırıyoruz.
5. Karışımın üzerine yoğurt ve tuzu döküp iyice karıştırıyoruz.
6. Kaselerde servis yapıyoruz.
Afiyet şifa olsun.
0 yorum