
Ayıklaması ve temizlemesi zor bulunan şeylerden biri de dolmalık biberdir. Bu sebeple birçok insan sapına yakın bir kısmından yarım cm kalınlığında keser ve kapak olarak kullanır. Ancak bundan daha kolay, görüntü olarak da daha şık olabilecek ve malzemenin hiçbir kısmını ziyan etmeden temizleyebileceğimiz bir yöntem var ki bu yazının yazılış amacı da bunu anlatmak. SOnrasında tercih size kalmış, hangisi kolayınıza gelirse. :)
Şimdi, başlamak gerekirse, aslında oldukça basit bir işlem. Dolmalık biberleri sağlarından düzgün bir şekilde tutup baş parmağımızla içeri doğru bastırıyoruz. Böylece ona bağlı olan çekirdekli kısmı etli kısımdan ayırmış oluyoruz. Daha sonra sapından tutup çekiyor ve tamamen ayırıyoruz. Daha sonra biberleri ters çevirip içinde kalan çekirdeklerin de dökülmesini sağlıyoruz. Hepsi bu. İçini doldurduktan sonra üzerini kapatmak için domates kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum