Malzemeler
250 gr. tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 akı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:1 su bardağı haşhaş
1 yumurta akı
Şerbeti:
3 bardak su
3 bardak şeker
Birkaç damla limon
Tarifi
1. 3 bardak şeker ve suyu tencereye alıyoruz, kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp altıı kapatıyoruz, kapatmadan hemen önce birkaç damla limon sıkıyoruz.
2. Önce tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
3. Hamur yumuşak bir kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortalarına badem ya da fıstık yerleştiriyoruz.
4. Yuvarladığımız parçaları önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye yerleştiriyoruz ve 180 derecede hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
2. Önce tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
3. Hamur yumuşak bir kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortalarına badem ya da fıstık yerleştiriyoruz.
4. Yuvarladığımız parçaları önce yumurta akına, sonra haşhaşa bulayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye yerleştiriyoruz ve 180 derecede hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.
5. Fırından çıkardığımız tatlıları, ilk sıcaklığı geçince, soğuyan şerbeti üzerine gezdirip 2 saat kadar dinlendirip servis yapıyoruz.
Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder