Hintpare

Annemle ablam geçen günkü iftar daveti için yemekleri ayarlamışlar, sana bu sefer tatlıyı bıraktık dediler. Oturdum tarifleri karıştırdım en son bu tarifte karar kıldım. Şerbetli gibi ama değil gibi, böyle birazcık da sütlü tatlı havasında. :)

Dumanı Tüten Bisiklet


Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı (Tam erimemiş olacak sadece yumuşayacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2,5 veya 3 su bardağı un (Un çeşidine göre miktar değişebilir)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta (Sarısı ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Bir fiske tuz

Şerbeti İçin

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

hintpare


Tarif

1. Yoğurt, şeker, yumurta akı, tuz, yağ, irmik ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz. 
2. Bir kapta 2 bardak un ve tereyağını iyice harmanlayıp karışıma ilave ediyoruz.
3. Kalan unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğuruyoruz.
4. Merdaneyle açılabilecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edince biraz un serpmiş olduğumuz zeminde 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla açıyoruz.
5. Bir kalıp yardımıyla hamuru kesiyoruz. Daha sonra kalıpla oluşturduğumuz şekillerin yarısına yuvarlak bir kalıpla bir daire açıyoruz.
6. Ortasına yuvarlak açmış olduğumuz hamurları kesilmemiş olanların üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz.
7. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz ve 180 derecelik fırında kızarana dek pişiriyoruz.
8. Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra kaynayana kadar bekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan almaya yakın birkaç damla limon sıkıyoruz.
9. Soğuk tatlıların üzerine sıcak şerbeti döküp ortalarındaki boşlukları antep fıstığı, hindistan cevizi vs. ile süslüyoruz.

Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder