Patlıcanlı Sigara Böreği

Madem besmeleyi çektik, şöyle ufaktan başlamalı.

Bir yemek blogu için iyi bir başlangıç mıdır bilemiyorum ama artık oldu bir kere. :)

Bugün sahur menümüz patlıcanlı börekti. Benim en sevdiklerim arasında yer alır kendileri. Öyle zor bir şey de değil üstelik. (Madem çoğumuz sahura kadar oturuyoruz, öyleyse sahuru güzelleştirelim.)
Börek yapmayı herkes biliyor tabi ama yemek blogu açıp her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmayanı dövüyorlarmış. :)
<img src="Resim Url" alt="patlıcanlı-sigara-böreği" />



Tarife geçecek olursak:
İç Malzeme:
-2 orta boy patlıcan
-2 orta boy domates
-Baharat 

Yufka Harcı:
-Süt
-Yağ
-2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)

Yapılışı:
Henüz yufkayı ellerimle açacak kadar mutfakta olmadığım için hazır yufka kullandım. Pakette 5 yufka vardı, ölçü de ona göre. 
İç malzeme için, patlıcanları soyup, minik küpler şeklinde doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz yağı hafif kızdırıp patlıcanları ekliyoruz. Patlıcanları renkleri değişip yağı alana kadar kavuruyoruz. İstediğimiz hale gelince, soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. domatesleri kavrulmaya başlayıp hafif suyunu verince baharatları ilave ediyoruz. Ben baharat olarak karabiber, pul biber ve kimyonun yanı sıra köri de kullandım. Patlıcana yakıştığını düşünüyorum. Domatesler de kavrulunca altını kapatıyoruz. 
Ayrı bir kapta yumurtayı önce çırpıyoruz. Daha sonra üzerine yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu karışımı böreğin her katına sürüyoruz. (Böreği yufkayı arasına harç sürdükten donra ikiye katlayıp çift kat sarıyorum ben)
Yufkaları sardıktan sonra tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sürüyoruz. Normalde kızartılacaksa galeta ununa bulanır ama ben o çıtır çıtırlığı yakalamak adına üzerlerine biraz galeta unu serpip fırınladım. Evdekiler de beğendi.
Afiyet olsun.
:)

0 yorum

Yorum Gönder