Fırında Sebzeli Tavuk


Yaşadığım yer şimdiden 40 derecenin üzerinde sıcaklıklarda gezindiğinden dışarı çıkmak ve alışveriş yapmak işkence gibi. Bu yüzden evin sıcağa en dayanıklı ferdi olarak sık sık kurban ediliyorum. Üstelik öyle bir alışveriş yapılmalı ki uzun süre idare etsin. Baktık tek kişiyle olacak iş değil, ablamla çıktık. Çıkmışken de ne zamandır aklımızda olan fırında sebzeli tavuk için de malzeme alıp annemin önüne koyduk. Yemeğin lezzeti annemden, fotoğrafları benden.


Malzemeler

Dumanı Tüten Bisiklet




- 8-10 orta boy tavuk but
- 3 orta boy havuç
- 3 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- Baharat, tuz

Tarif

1. İnce ince doğramış olduğumuz soğanları tencereye (tercihen düdüklü tencere) alıp kavuruyor, sararınca salçasını ve minik küpler halinde doğradığımız domatesi ilave ediyoruz.
2. Yıkayıp suya koyduğumuz tavukları domatesler kavrulunca (baharat ve tuzu ekleyip) tencereye alıyor ve yarısına gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
3. Tavuklar 35-40 dakika kadar piştikten sonra küp küp doğradığımız patatesleri ve jülyen doğradığımız havuçları ilave edip gerekiyorsa su ekliyoruz. 
4. Fazla suyunu çekip sebzeler de pişince yemeği bir tepsiye alıp(gerekiyorsa su eklenir) servis yapmadan önce 20-25 dk. 180 derecede fırınlıyoruz.
Dumanı Tüten Bisiklet


Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder