Fırın Kokulu: Kırmızı Biber Dolması

Herhalde önüme bütün dolma çeşitlerini koyup sıralamamı isteseler ilk üçe kırmızı biber dolması yazarım. Çünkü yaz sıcaklarını benim için çekilebilir kılan şeylerden biri de kırmızı biber dolması yiyebilecek olmaktır. Tam bir sonbahar insanı olduğumu düşünecek olursak sevgimin boyutları dahaa kolay anlaşılabilir diye düşünüyorum. :)

fıında kırmızı biber dolması
Malzemeler

14-15 adet oeta boy kırmızı biber
3 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Baharat (Karabiber, Kırmızı biber, kimyon, nane, kekik... )
Nar ekşisi&Limon (Mayhoş tatları seviyorsanız)



Tarif


1. Soğanı ince ince doğradıktan sonra kavuruyoruz, üzerine salçasını ilave edip biraz karıştırdıktan sonra domatesini, baharatları ve tuzu ilave ediyor ve pişene kadar kavuruyoruz. 
2. Domatesler piştikten sonra daha önce yıkadığımız pirinçleri tencereye alıyoruz. -Neredeyse tencereye yapışacak- kıvama gelene dek kavuruyoruz. (Ekşi seviyorsak yarım limonu ve nar ekşisini döküp karıştırıyoruz)
3. Yıkadığımız kırmızı biberleri ayıklıyoruz. (nasıl ayıklayacağım diyorsanız tık)
4.  Hazırlamış olduğumuz içi biberlerin ağzında birer cm boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
5. Bir domatesin kabuklarını soyup, biberlerin ağzını kapatabilecek büyüklükte yeterli sayıda kesiyoruz ve dolmaların her birinin üzerine koyuyoruz. (Kahvaltı için doğradığımız büyüklükte olabilir.)
6. Tencereye, dik olarak yerleştirdiğimiz kırmızı biberlerin yarısının biraz üzeri hizasına gelene kadar su ekleyip ateşe koyuyoruz. Su yeterli gelmezse ilave ediyoruz. 35-40 dk kadar pişiriyoruz.
7. Pişmiş olan dolmaları (tencerede kalmış olan hafif suyuyla beraber) bir fırın tepsisine alıp 15 dk. kadar 150 derecede fırınlıyoruz. (Fırınınız hızlı pişiriyorsa daha  az bir süre de tutabilirsiniz.)
Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder