Dolmalık Biber Nasıl Temizlenir?

Yemeği pişirmek ne kadar önemliyse malzemeleri doğru hazırlamak da o kadar önemlidir. Örneğin taze fasulye bıçakla bölmek yerine elle ayıklanıp kırıldığında daha lezzetli olur ve mutlaka kılçıklarının ayıklanması gerekir. Veya domates doğrama tahtası yerine elde doğrandığında daha çok lezzet verir, ne de olsa elimiz değmiştir.


Ayıklaması ve temizlemesi zor bulunan şeylerden biri de dolmalık biberdir. Bu sebeple birçok insan sapına yakın bir kısmından yarım cm kalınlığında keser ve kapak olarak kullanır. Ancak bundan daha kolay, görüntü olarak da daha şık olabilecek ve malzemenin hiçbir kısmını ziyan etmeden temizleyebileceğimiz bir yöntem var ki bu yazının yazılış amacı da bunu anlatmak. SOnrasında tercih size kalmış, hangisi kolayınıza gelirse. :)



Şimdi, başlamak gerekirse, aslında oldukça basit bir işlem. Dolmalık biberleri sağlarından düzgün bir şekilde tutup baş parmağımızla içeri doğru bastırıyoruz. Böylece ona bağlı olan çekirdekli kısmı etli kısımdan ayırmış oluyoruz. Daha sonra sapından tutup çekiyor ve tamamen ayırıyoruz. Daha sonra biberleri ters çevirip içinde kalan çekirdeklerin de dökülmesini sağlıyoruz. Hepsi bu. İçini doldurduktan sonra üzerini kapatmak için domates kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


0 yorum

Yorum Gönder