Anadolu Dile Geldi: Tereyağlı Peynirli Erişte


Bazı zamanlar vardır, hem çokça yorgunuzdur hem de damağımız bize evde  olduğumuzu hissettirecek tatlar arar. Yöresel yemekler, özellikle de başlangıçta çokça el emeği ve zaman harcanarak hazırlananlar tam da bu anlar için vardır. Erişte ise onların en çok tercih edilenlerinden biri şüphesiz. Anne evimden (nedense burada kilometre yerine miller diyesim geldi:)) oldukça uzaklarda olduğumdan benim için de -evde neredeyse burun kıvırdığımdan- şaşırtıcı ama kuvvetli bir tercih olduğunu itiraf etmeliyim. :) 

Buradaki ev arkadaşlarımın her biri farklı bir şehirden. Dolayısıyla söz konusu aynı yemek olduğunda bile ortaya bir sürü alternatif çıkıyor, ki bu benim açımdan şahane bir şey. Kimse bir şeyi yalnızca tek bir yolla pişirmek istemez herhalde. Yeni şeyler öğrenmenin mutluluğu da yabana atılacak bir şey değil laf aramızda.


home made fettucini

 Malzemeler

2-3 çorba kasesi erişte
45-50 gr. beyaz peynir/kaşar peynir
50 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Kırmızı toz biber

Tarif

1. Eriştelerin yapışmadan rahatça pişebileceği büyüklükte bir tencereyi kaynaması için ocağa koyuyoruz.
2. Su kaynamaya başlayınca tuz ilave edip erişteleri koyuyoruz.
3. Erişteler pişene dek orta ateşte tutuyoruz.
4. Tamamen piştikten sonra üzerine bir bardak soğuk su döküp altını kapatıyoruz. (Böylece taneler kendine geliyor)
5. Süzgeç yardımıyla erişteleri süzüp bir tabağa alıyoruz.
6. Tavaya aldığımız zeytinyağ ve tereyağını kızdırıyor ve (köpürmeye başladığında) iki çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırıyoruz.
7. Rendelemiş olduğumuz peyniri eriştenin üzerine serpip servisten önce kızdırılmış yağ gezdiriyoruz.

Afiyet şifa olsun.



0 yorum

Yorum Gönder