Lokum Kek (İngiliz Keki)

Bu tarifi ne zaman ve nerede gördüğümü hatırlamıyorum. Ama görür görmez bayıldığımı hatırlıyorum. Tabi burada başlıca etken adının İngiltere'yle bağlantılı olması ama onu es geçelim çünkü görüntüsü de insanı cezbediyor. Üstelik biraz ketum, mutfak işlerine çok yakın olmayanlara ser verip sır vermiyor. :)

Dumanı Tüten Bisiklet

Malzemeler:
Dumanı Tüten Bisiklet

Keki için;

- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 ½ (bir buçuk) su bardağı un 
- 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

- 1½ (Bir buçuk) su bardağı süt
- 3 kaşık kakao
- 2 yemek kaşığı şeker


Tarif:

1. Çırpma kabına kırdığımız yumurtaları rengi açılana dek çırpıyoruz.
2. Şekeri ekleyip iyice karışana dek çırpmaya devam ediyoruz.
3. Kalan malzemeleri de ilave edip kek kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz ve bir buçuk parmak kalınlığında olacak şekilde yağladığımız dikdörtgen bir kaba döküyoruz.
4. 180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
5. Kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabardığı boyuta göre kareler halinde kesiyoruz.
6. Bir kasede iyice karıştırmış olduğumuz kakao, süt ve şeker karışımına kenarlarını batırıp hindistan cevizine buluyoruz.
7. Bir süre buzdolabında yahut orta sıcaklıktaki bir fırında birkaç dakika bekletirseniz kek sosu daha iyi çekecektir.

Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder