Ramazanda sahura, Ramazan haricinde çat kapı gelen misafire çare, kurtarıcı bir börek bu. Hem kolay hem lezzetli. Hazırda yufkanız varsa işiniz kolay. Ya da yaptığınız başka bir börekten arta kalan yufkaları ne yapacağınızı düşünüyorsanız sizin için yazıyorum :)
Malzemeler
- 2 adet hazır yufka
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
- Bir küçük kase rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet ıspanak
- Baharat, tuz.
Tarif
1. Bir kapta iyice yıkadığımız ıspanakları bir parmak eninde doğruyoruz.
2. Beyaz peynir, baharatlar ve yarım çay kaşığı tuzu ıspanaklara ekleyip, zeytinyağı ilave ederek karıştırıyoruz.
3. Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
4. Bir kapta iyice çırptığımız yumurta yağ ve süt karışımından yarım yufkanın her yerine yayıyoruz.
5. Hazırladığımız harcı yufkanın tam ortasına yerleştirip üst kısmını ve kenarlarını üzerine kapatıyoruz. (Şekil 1)
6. Bir yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz yanmaz tavaya hazırladığımız yufkayı alıp kızartıyoruz.
7. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp servis yaparken ortadan ikiye veya üçe bölüyoruz.
Edit: Yaparken fotoğraf çekmemişiz hiç, haliyle biraz komik de olsa bir şema hazırladım :)
Afiyet şifa olsun.
0 yorum