Mini Köstebek Pasta

Tatil bitip de okullar açılınca aynen devam ederim diye planlar yaparken baktım ki aylar olmuş ben hala iki kelam etmemişim. Unuttuğumdan değil üstelik fırsatım olmadığından. Öyle yoğun geçti ki zaman. Zaten teyzeme  gidemediğimden mutfağa girme fırsatım da pek olmadı geçen haftalarda eve gidene dek. Gitmişken misafire denk geldim ve hem anneme yardım olsun hem de ben mutfakla haşır neşir olup mutlanayım diye kolları sıvadım ve ortaya bir şeyler çıktı :)

Kolları sıvamışken minik köstebek pastalarımızdan söz açalım. Köstebek bana hep zor görünmüştür nedense. Bu yüzden de hep uzak durmuşumdur. Fakat annem ben evden uzaklaşınca köstebekle yakınlaşmış ve tam tutan bir tarif bulmuşJ Ben tadından memnun kaldım. Üstelik bu sefer klasik sunumun aksine minik toplar haline getirdik, dağılma problemi de ortadan kalktı.

<img src="Resim Url" alt="mini-köstebek-pasta" />





 Malzemeler:


Keki için:
3 yumurta
1 ½ su bardağı toz şeker
½  su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
3-4 kaşık kakao
Arzu edilirse muz

Kreması için:
4 su bardağı süt
4 kaşık un
8 kaşık şeker


<img src="Resim Url" alt="mini-köstebek-pasta" />



Tarifi:

Önce yumurtayı iyice rengi beyazlayana dek çırpıyor ve şekeri ilave ediyoruz, birlikte çırptıktan sonra kalan malzemeleri (muz hariç) ekleyerek çırpıyoruz. Yuvarlak tepsimize döküp fırına veriyoruz.
Kekimiz pişerken bir yandan, krema malzemelerimizi tencereye koyup iyice birbirine yedirdikten sonra, kaynayana dek orta ateşte sürekli karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra yarıma kısıp 2-3 dk daha karıştırıp ateşten alıyor ve ılımaya bırakıyoruz.
Fırından çıkarttığımız keki biraz soğuduktan sonra su bardağı yardımıyla kesiyoruz. Kalan parçaları alıp rondoda çekiyoruz. Soğumuş olan kremamızı (çok soğuk da değil ılık da değil) yuvarlak keklerimizin üzerini ve yanlarını kapatacak şekilde sürüyoruz. Eğer arzu edersek kremayı sürmeden önce muz dilimi koyuyoruz. Daha sonra rondoda çekmiş olduğumuz kek parçalarını kremanın üzerini tamamen kapatacak şekilde serpiyoruz. 10-15 dk buzdolabında beklettikten sonra (veya aceleniz varsa hemen de olabilir) elimizle toplarımızı düzeltiyoruz. Üzerine  fıstık veya fındık parçaları dökerek şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Ben kremayı biraz erken sürdüğüm için çok şekil veremedim, dikkat edelim.

Afiyet olsun.

0 yorum

Yorum Gönder