Yaz demek taze fasulye demek, doyasıya tadına varmak demek. E taze fasulyesiz yaz olmadığı gibi yemek blogu da olmaz :)
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
1 orta boy soğan
1 büyük boy (veya 2 orta boy) domates
1 yemek kaşığı salça
Tarif
1. Fasulyelerin uçlarını ayıklayıp boyutuna göre iki veya üç parçaya bölüp suya koyuyoruz.
2. Tencereye koyduğumuz zeytinyağına kızmadan ince ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
3. Fasulyeleri ekleyip 8-10 dakika kavuruyoruz.
4. (Fasulyelerin rengi yeşilin farklı bir tonuna döndüğünde) minik küpler halinde doğradığımız domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
5. Domatesler sulanmaya başlayınca salça, kırmızı biber, tuz ekliyoruz.
6. Tenceredeki su bitmeye yakın biraz daha su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
7. 20-25 dakika pişirip arzuya göre sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
Afiyet şifa olsun.
0 yorum