Mutfağa girmeye başladığımdan beri çok pasta tarifi denemişimdir. Ama her seferinde bizim çeyrek asırlık tarifimize geri dönmüşümdür. Kim ne derse desin, benim gözümde en iyisi bu.
Malzemeler
3 yumurta
4 fincan toz şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1½ paket kabartma tozu
4 fincan un
1 fincan nişasta
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
3-4 kaşık kakao
Üzeri İçin
1 su bardağı süt
Pasta kreması veya puding
Tarifi
1-Yumurtaları bir kaba alıp iyice çırpıyoruz.
2-Şekeri yumurtaya ekleyip rengi açılana dek çırpıyoruz.
3- Diğer malzemeleri de ilave edip karıştırdıktan sonra un, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpıyoruz.
4- Yağladığımız büyük boy kek kalıbına döküp fırına veriyoruz. 180 derecede 35-40 dk pişiriyoruz.
5- Keki fırından çıkarttıktan sonra üzerine bir bardak sütü her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz.
6- Sütü çektikten sonra keki düz bir tepsiye çeviriyoruz.
7- Ortadan ikiye bölüyoruz.
8- Hazırlamış olduğumuz kremayı sürüp meyveleri diziyoruz.
9- Kekin diğer yarısını da üzerine kapatıp aynı işlemi tekrarlıyoruz.
10- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.
Afiyet şifa olsun.
0 yorum