Patlıcan Salatası

Tatilden ve Ramazan ayının ilk gününden merhaba herkese.


Uzun bir aradan sonra döndüm. Bu sefer ara vermeden devam inşallah. İftarlar, sahurlar... 

İşin aslı bu tarifi ne zamandır yayınlayacağım ama bir türlü fırsat olmadı. Ramazan öncesi son kahvaltı davetlerimizden birinde yapmıştım. Kısmet bugüneymiş. İftar davetlerine de oldukça uyum sağladığından elim değmişken yayınlayayım dedim.

Dumanı Tüten Bisiklet

Malzemeler

-2 adet orta boy patlıcan
-1 adet büyük boy domates
-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-½ limon 
-Tuz
-Kırmızı toz biber
-Üzeri için maydanoz


Yapılışı

1. Patlıcanların üzerinde birkaç bıçak deliği açıyoruz. 
2. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine koyup 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırında pişiriyoruz. (Bu ev için alternatif, normalde ekmek fırınına gönderiyorum, diğer bir alternatif olarak ocağın üzerine alüminyum folyo koyarak közleyebilirsiniz )
3. Bu esnada domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğruyoruz.
4. İyice piştikten sonra patlıcanların kabuklarını tamamen soyup doğrama tahtasına alıyoruz ve küp küp doğruyoruz.
5. Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine bir kapta harmanladığımız tuz, zeytinyağı ve sıkmış olduğumuz ½limon karışımının yarısını gezdiriyor ve hafifçe karıştırıyoruz.
6. Doğradığımız domatesleri patlıcanın üzerine yayıp karışımın kalan yarısını üzerinde gezdiriyoruz.
7. Üzerini maydanoz ve kırmızı toz biber ile süsleyerek servis yapıyoruz.
8. Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder