Ispanaklı Börek


ıspanaklı börek

Bizim evin börek top10'inin başında tartışmasız olarak ıspanaklı börek var. Öyle ki annem mutlaka mevsimindeyken doğrayıp buzlukta stok yapıyor. Yaz-kış ıspanaklı böreksiz kalmıyoruz böylece. Buzdolabı iyi ki icat edilmiş demediğimiz tek bir gün geçiyor mu acaba?


Ispanaklı Börek
Malzemeler

İç malzeme

- 4 adet yufka

- 1 kg ıspanak

- 100 gr. peynir

- Baharat


Harcı İçin

- 2 yumurta

- ½ su bardağı yağ

- 1 su bardağı süt



Tarif

1. Ispanakları yıkayıp 1er cm kalınlığında kesiyoruz ve rendelemiş olduğumuz peynir, baharat ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
2. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıyoruz. Daha sonra üzerine yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz. 
3. Yufkaları ikiye, dörde ve ardından tekrar ikiye katlayıp üçünün uçlarını tepsinin boyuna göre ölçüp artan kısmı koparıyoruz. 
4. Kesmemiş olduğumuz yufkayı yağlamış olduğumuz tepsiye ortalayarak seriyoruz ve hazırlamış olduğumuz harçtan sürüyoruz.
5. Yufkaların kesmiş olduğumuz uçlarını ortadan ikiye bölüp tepsinin tabanını kaplayacak şekilde yerleştirip tekrar harca buluyoruz.
6. İçi her yere eşit dağılacak şekilde bir kat serpiyoruz ve üzerine yufkayı koyup harç sürüyoruz ve içten bir kat serpiyoruz. Aynı işlemi bir kat parçaları bir kat yufkayı olacak şekilde tekrarlıyoruz.
7. En sonuncu yufkayı kapatmadan önce en alta koymuş olduğumuz yufkanın tepsinin kenarlarında kalan kısımlarını böreğin üzerine kapatıp son yufkayı kapatıyoruz.
8. Üzerine yumurta sürüp servis yapmak istediğimiz şekilde kesiyoruz. Çörekotu serpip fırına veriyoruz.
9. 200 derecede 25-30 dakika kızarana dek pişiriyoruz.

Şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder