Dün gece sahura kadar cümbür cemaat bayram telaşesinde olduğumuzdan sahuru hazırlamak için biraz daha uzun bir vaktimiz vardı. Annem sahur sende deyince dolaba şöyle bir baktım, kabakları görünce işte dedim, serin serin mis gibi bir yoğurtlu kabak kızartması. Kolları sıvadım, işe giriştim. E elim değmişken biraz da acıya gitti, ortaya sahurluğumuz çıktı.
Malzemeler
3 adet orta boy kabak
3 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Tarifi
1. Kabakların sap ve dip kısımlarını alıp, bereli yerlerini çok fazla derine inmeden soyuyoruz.
2. Soymuş olduğumuz kabakları ince yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz.
3. Tuzu ve toz biberi kabakların üzerine döküp iyice harmanlıyoruz.
4. Önceden kızdırmış olduğumuz kızartma yağının içine kabakları atıp kızartıyoruz.
5. Tabağa alıp hafif soğumasını bekledikten sonra üzerine yoğurt gezdirip servis yapıyoruz.
Şifa olsun.
0 yorum