Evde Kaşarlı Şnitzel

Şnitzel genel olarak hazır tüketilir. Ama hazır beslenmenin ne sağlığımıza ne de formumuza yaramadığı ortada. :) Bu sebepten evde yapabileceğimiz bir tarifimiz var elimizde. Üstelik hazır gıda seven bir kardeşiniz veya çocuğunuz varsa oldukça sevilen bir yiyecek olmaya aday. Fakat klasik şnitzel tariflerinden biraz farklı olduğunu belirtmekte fayda var.
<img src="Resim Url" alt="kaşarlı-şnitzel" />

Malzemeler:

500gr tavuk göğüs bonfile
Rendelenmiş kaşar peynir 
2 Adet çırpılmış yumurta 
1.5 çorba kasesi galeta unu 
1 çorba kasesi un 
Kızartmak için sıvıyağ 
Tuz ve baharat

Tarifi:

Tavuk bonfileleri ince ince kesip dövücü veya ağır bir cisimle inceltiyoruz. Folyo veya streç filmin üzerine yarım santim inceliğinde ve streç gözükmeyecek şekilde bütün olarak yerleştiriyoruz. Hazırladığımız filmi buzluğa kaldırıp bardakla kesilebilecek sertliğe gelene dek bir kaç saat bekletiyoruz. Sabahtan hazırlayıp buzluğa koyduğunuz takdirde akşamüzeri tam istediğiniz kıvamda olacaktır.

İstediğimiz sertliğe gelince tavuklarımızı buzluktan çıkartıyoruz. Su bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. (Yuvarlakların sayısının çift sayı olması gerekiyor çünkü üstüste kapatılacak.) Her yuvarlağın üzerine bir tutam kaşar koyup tekrar bir yuvarlak koyuyoruz ve birbirine hafifçe bastırıyoruz. Tamamını yaptıktan sonra her birini sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa buluyoruz. (Tuz ve baharatı galeta ununa karıştırırsanız dengeli ve lezzetli bir karışım elde etmiş olursunuz)

Kızdırmış olduğumuz yağda kızarttıktan sonra üzerine kağıt havlu koymuş olduğumuz tabağa alıp fazla yağdan kurtulduktan sonra servise hazır. 
-Arzunuza göre ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz. Biz sade servis etmeyi tercih ettik, daha sonra tabağıma alıp ketçap ve mayonez ilave edince ortaya bu hoş görüntü çıktı.-

Afiyet olsun.

0 yorum

Yorum Gönder