Minik Köfte Sepetleri

Herkes bilir ki güzel yemekler çoğunlukla basit/klasik malzemelerden oluşmuş farklı sunumların eseridir. Bu tarif de öyle bir tarif işte. 

İftara misafir gelecek, hep aynı yemekleri yapıyoruz, biraz değişiklik olsun, ne yapsak ne etsek diye düşünmekten karalar bağlar bazen mutfağın sahipleri. Böyle tarifler de o anlardan doğar. Teyzeciğimin de bir kriz anında aklına gelmiş, sağolsun tarifi bana da verdi. Ortaya bu görüntü çıktı. 



<img src="Resim Url" alt="minik-köfte-sepetleri" />
Malzemeler

Köfte:


Yarım kilo köftelik dana kıyma 

Birkaç dilim kuru ekmek
1 yumurta
1 orta boy soğan
Baharat
Tuz

İç malzeme:


6-7 adet havuç

5-6 adet orta 
boy patates
Bezelye
(Uğraşmak istemezseniz dondurulmuş hazır garnitür de kullanabilirsiniz. 
Ama en sağlıklısı tazesi tabi)

Sosu için:


5-6 yemek kaşığı salça
Su

Tarifi:

Köftesi:

Soğanı geniş bir kaba rendeliyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtasını da ekledikten sonra kuru ekmekleri ufalayarak ilave ediyoruz. (Biz genelde rondoda çekip muhafaza ediyoruz, daha pratik oluyor) En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip kıvamını alıncaya kadar yoğuruyoruz. Artık hazır olan köftemizden yumurtaya yakın büyüklükte parçalar kopararak, fotoğrafta görüldüğü gibi ortası boş kalacak şekilde adeta minik bir sepet haline getiriyoruz. 

İçi:

Patates ve havuçları minik minik doğradıktan sonra içine tuz ilave ettiğimiz suya koyuyoruz. (Suda bekleme süresi en fazla 9-10dk, tencereyi ocağa koyup yağı ekleyene kadar bile beklese yeter) Çok hafif kızdırmış olduğumuz yağın üzerine patatesleri ekliyoruz. Patates kavrulmaya başlayınca havuçları ilave edip rengi değişmeye başlayıncaya kadar kavuruyoruz. En son bezelyeleri de ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra altını kapatyoruz.

Ayrı bir kapta üzerine gezdirmek için salçayı suyla açıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz minik köfte sepetlerimizi içini doldurmadan fırına veriyoruz. Köftelerimiz kızarmaya başlayınca çıkartıp içlerini dolduruyoruz. Üzerine salçalı suyu gezdirip tekrar fırına veriyoruz. 

Arzu ederseniz en son fırını kapattıktan sonra rendelenmiş kaşar ilave edip bir süre fırında bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.







0 yorum

Yorum Gönder