Kavurmalı Karnabahar



Dumanı Tüten Bisiklet

Dumanı Tüten Bisiklet

Annem tatil için eve geldiğimizde ne pişirelim diye sorar, ona göre menüyü şekillendirir ve genelde et-tavuk yemekleri üzerinden gider. Bu sefer ablam da ben de farklı günlerde gelmiş olmamıza rağmen anneme karnabahar yemeyi özlediğimizi iletince annem şaşırdı haliyle. Çünkü, bizim evde karnabahar sevilir.

Normalde bu yemeği kıymayla yapıyorum. Fakat buzluktan kıymayı çıkartmayı unutup da dolapta kavurmayı görünce annem neden olmasın demiş. Yemeği yapmak için mutfağa girdiğimde biraz sızlansam da anneme uydum ve ortaya güzel bir yemek çıktı.




Malzemeler

-250 gr dana kavurma
-1 orta boy soğan
-Salça
-1 domates (veya 1büyük yemek kaşığı kışlık domates sosu)
-Baharat
-1 büyük karnabahar (veya 2 orta boy)




Yapılışı

1- Tencereye koyduğumuz zeytinyağına kızmadan soğanları ekleyip kavuruyoruz.
2- Soğanlar kavrulunca üzerine kavurmayı ilave ediyoruz.
3- Soğanları özümseyecek kadar (2-3 dk) kavurmayı çevirip üzerine domatesini koyuyoruz.
4- Domatesler sulanmaya başlayınca (eğer kışlık sossa biraz kavrulunca) salçasını ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz.
5- Baharatları ve tuzu ekleyip üzerine su ilave ediyoruz.
6- Su kaynadıktan sonra yemeğin pişmesine yetecek kadar sulu bırakıp ocaktan alıyoruz..
7- Diğer yandan karnabaharın önce sapını ve yapraklarını kesiyoruz.
8- Ayrım noktalarından büyük parçalara ayırıyor, büyük parçaları da çok küçük olmayacak şekilde yine ayrımlardan ayırıyoruz ve suya koyuyoruz.
9- Karnabahar çiçeklerinin (:)) saplarını kısa kesip düzlüyoruz ve onları bir tencereye tabanı tamamen kaplayacak ve üstüste gelmeyecek şekilde diziyoruz.
10- Hazırladığımız sosu karnabaharların üzerinde gezdirerek paylaştırıyoruz.
11- Eğer sosun suyu yetmezse biraz daha su ilave edip ocağa alıyoruz.
12- Kaynadıktan sonra orta ateşte 30-35 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum

Yorum Gönder