Kolay Kısır-Öğrenci Kısırı :)

Bu tarif vakti kısıtlı olan, canı kısır çekince uzun süreceğinden vazgeçenler için. İhtiyacınız olan biraz salça, bulgur, yeşillik ve bir mikrodalga fırın.

Kısır en sevdiğim yiyeceklerden biri. Verseler her öğün değilse de her gün yiyebilirim. Yapmayı da severim ama evde yapınca çok yaptığımdan hep uzun sürer. Bu tarifle en fazla 15 dakika sürüyor oysa. Bir peynir reklamında ne diyordu? "Ben buldum!" :)


Dumanı Tüten Bisiklet


Malzemeler:

1 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharat
Tuz
1 domates
½ salatalık
1 limon
Nar ekşisi
Bolca yeşillik

Tarifi:

1. Isıya dayanıklı derin bir cam kaseye salçayı koyup çok az suyla sıvılaştırın.
2. Salçaya zeytinyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı mikrodalgada 1 dk. pişirin.
3. Pişen salçanın üzerine bulguru ekleyin ve kaynamış suyu bulguru ıslatmaya yetecek kadar dökün. (Yaklaşık, yarım çay bardağından biraz fazla) 
4. Mikrodalgada 20-30 sn. pişirin. (Çıkarttığınızda bulgur suyu çekmiş olmalı)
5. Çıkarttıktan sonra salçayla bulguru iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
6. Limon ve nar ekşisini karıştırıp özleştirdikten sonra kısıra ekleyin.
6. Minik minik doğradığınız domates, salatalık ve yeşillikleri (Kıvırcık, yeşil soğan, roka, maydanoz, nane..) kısıra ekleyin ve hafif hafif karıştırın. İşte hazır.

* Şayet kısırı daha kuru seviyorsanız salçayı ayrı bir kapta pişirip 5. adımda karıştırabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum

Yorum Gönder