Elmalı Turta

Annemin en sevilen tariflerinden biridir. Tatil dönüşü de arkadaşlarımın beklediklerinden.

dumanı tüten bisiklet

Malzemeler

200gr. tereyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.

Üzeri İçin

3 orta boy elma
13 kaşık şeker
Ceviz içi


Tarifi

1. Oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurtayı ve diğer malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırıyoruz.
2. Ununu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğuruyoruz.
3. Elde ettiğimiz hamurun 1/3'ini ayırıyor ve üç-dört parçaya bölüp buzluğa koyuyoruz.
4. Soyup rendelediğimiz elmaları tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
5. Cevizini de ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
6. Hamurumuzu orta boy borcam tepsiye yayıyoruz.
7. Üzerine elma sosumuzu eşit şekilde paylaştırıyoruz.
8. Buzlukta iyice sertleşmiş olan kalan hamuru üzerine rendeliyoruz.
9. 180 derecede 35-40 dk (hafif pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz.
10. Üzerine bolca pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum

Yorum Gönder