Yağmurlu Günlere Sebzeli Bulgur Pilavı

"Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır." atasözünü bilfiil yaşıyoruz şu günlerde İstanbullular olarak. Bir gün baharı atlayıp yaza geçiyoruz, bir gün kışa geri dönüyoruz. Yağmurumuz da eksik olmuyor tabi çok şükür. Tarifimiz de işte bu yağmurlu mart akşamları için. Şahsen bulgur pilavıyla aram çok iyi değildir, ama fonda yağmur, içinde sebze olunca hayır diyemiyorum.


Dumanı Tüten Bisiklet

Malzemeler

-3 bardak iri pilavlık bulgur
-3 yemek kaşığı salça
-2 kaşık domates rendesi (arzuya göre)
-1 orta boy kuru soğan
-1 büyük boy patates
-2 büyük boy havuç
-Taze maydanoz
-Baharat
-Zeytinyağı

Tarif:

1. Patates ve havuçları minik küpler halinde doğruyoruz. Soğanları da mümkün olduğunca ince doğrayıp kavuruyoruz.
2. Daha sonra önce havuçları (azaldıysa zeytinyağı ilave edilebilir) tencereye alıyor ve yağda kavuruyoruz. Kavrulmaya yakın patatesleri ekliyoruz.
3. Patatesler kavrulmaya başlayınca  salça, domates, tuz ve baharatları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımın 1/5ini bir kenara ayırıyoruz.
4. Birkaç kez yıkamış olduğumuz bulguru kavrulmuş olan malzemelerin kalanının üzerine ilave edip birkaç dakika karıştırarak kavuruyoruz.
5. Bulgurun üzerine çıkacak kadar kaynamış suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince kapatıyoruz.
6. Pilav kalıbı kullanıyorsak çevirdikten sonra üzerine ayırdığımız karışımdan koyup maydanozla süslüyoruz. Şayet kalıp yoksa bir orta boy kasenin en altına karışımı üzerine pilavı ekleyip çeviriyoruz.
7. Afiyet şifa olsun.

Yanına bol salata ve kornişon çok yakışacaktır. Benden söylemesi :)

0 yorum

Yorum Gönder