Zeytinyağlı Taze Patlıcan Dolması

Patlıcan hangi şekilde olursa olsun en sevdiğim sebzelerden biri. Yemeyi de seviyorum, pişirmeyi de. Dolma deseniz zaten sofraların başköşesine layık. İkisi bir arada tadına doyum olmuyor.

Dumanı Tüten Bisiklet

Malzemeler:

10 adet dolmalık patlıcan 
3 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
Salça
Baharat (Karabiber, Kırmızı biber, kimyon, nane, kekik... )
Nar ekşisi&Limon (Mayhoş tatları seviyorsanız)



Hazırlanışı:




1. Soğanı ince ince doğradıktan sonra kavuruyoruz, üzerine salçasını ilave edip biraz karıştırdıktan sonra domatesini, baharatları ve tuzu ilave ediyor ve pişene kadar kavuruyoruz. 
2. Domatesler piştikten sonra daha önce yıkadığımız pirinçleri tencereye alıyoruz. -Neredeyse tencereye yapışacak- kıvama gelene dek kavuruyoruz. (Ekşi seviyorsak yarım limonu ve nar ekşisini döküp karıştırıyoruz)
3. Patlıcanları pijamalı olarak soyup dolmalık patlıcansa ikiye, yemeklik patlıcansa üçe bölüp, altlarını yarım cm kalınlığında bırakıp içlerini boşaltıyoruz ve hafifçe tuzluyoruz.
4.  Hazırlamış olduğumuz içi patlıcanlarının içini hafif tuzlayıp ağzında birer cm boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
5. Bir domatesin kabuklarını soyup, patlıcanların ağzını kapatabilecek büyüklükte yeterli sayıda kesiyoruz ve dolmaların her birinin üzerine koyuyoruz. (Kahvaltı için doğradığımız büyüklükte olabilir.)
6. Tencereye, dik olarak yerleştirdiğimiz patlıcanların yarısının biraz üzeri hizasına gelene kadar su ekleyip ateşe koyuyoruz. Su yeterli gelmezse ilave ediyoruz. 30-35 dk kadar pişiriyoruz.

Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder