Kabak Karnıyarık


Karnıyarık malum patlıcanla beraber anılan bir yemektir. Ama biraz ağır bir yemek olduğu da muhakkak. Egeli bir yanımız da olduğundan hafif yemekler her zaman bizim için ön plandadır. Teyzem de bu sebepten patlıcan yerine kabağı kullanarak hem tabiri caizse oturaklı hem de hafif bir yemek ortaya çıkartmış. Ben de dün baktım patlıcanlar yeterli sayıda yok, kabakları devreye soktum.

Kabak Karnıyarık

Malzemeler

- 6 adet küçük boy (veya 4 adet büyük boy) kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 250 gr. az yağlı dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Baharat

Tarif

1. Tencereye almış olduğumuz kıymayı kendi suyuyla kavuruyoruz.
2. İnce ince doğradığımız soğanları zeytinyağıyla beraber kıymaya ilave edip kavurmaya devam ediyoruz..
3. Soğanlar sararıp kıymayla beraber kavrulunca minik minik doğradığımız domatesleri, salçayı, tuz ve baharatları ekleyip biraz da su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. (Pişene dek gerekirse su ilave edebilirsiniz, suyunu tamamen çekmeden hafif sulu kalacak şekilde kapatılacak)
4. Kabakların saplarını ve köklerini ayıklayıp 10 dk suda haşlıyoruz.
5. Haşlanan kabakları eğer büyükse önce ortadan ikiye böleceğiz daha sonra iki parçaya ayıracağız, küçükse sadece  iki parçaya ayıracağız.
6. Böldüğümüz kabakları (çok kızarmayacak şekilde) kızartıyoruz.
7. Hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan kabakların içine doldurup yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz ve hazırlamış olduğumuz salçalı suyu yarım santimden az olacak miktarda tepsiye döküyoruz.
8. 220 derecelik fırında kızarıncaya dek 30-35 dk pişiriyoruz.

Şifa olsun

0 yorum

Yorum Gönder