Rengarenk: Çikolata Topları



Teyzem arkadaşlarıyla toplandıkları yere eli boş gitmemeye dar bir vakitte karar verdiğinde ne yapsak bilemedik önce. Sonra aklıma arkadaşımın bize yaptığı çikolatalı toplar geldi, aldım telefonu elime, baktım tariflerime, teyzemi ikna ettim. Oturduk başına, 50 civarı mis gibi çikolatalı topu göz açıp kapayıncaya kadar yaptık. 

Daha önce de bu tarife benzer bir tarif paylaşmıştım : Bayram Topları . Bu tarif ona kıyasla biraz daha hafif oldu, tereyağı da ayrı bir tat kattı.


Malzemeler

250 gr. bisküvi

100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında eritilmiş)

1 su bardağı pudra şekeri

2 kaşık kakao

½ çay bardağı süt

Hindistan cevizi/pasta süsü



Tarif

1. 250 gr. bisküviyi (tercihen kakakolu  pötibör bisküvi) rondoda çekiyoruz.

2. Oda sıcaklığında eritmiş olduğumuz tereyağını ve süt hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekliyoruz.

3. Karışım haline geldikten sonra sütü de ilave edip yoğuruyoruz.

4. Yuvarlanacak kıvama gelince cevizden biraz daha küçük miktarda parçalar kopararak yuvarlıyoruz.

5. Arzuya göre hindistan ceviz, pasta süsü veya ince çekilmiş fındık/cevize buluyoruz.

6. 1-2 saat buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.

Şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder