Peynir Kızartması

Aslında bana kalsa bu tarifi yazmazdım ama geçen gün çok sevdiğim bir ablam hayatında hiç peynir kızartması yemediğini hatta görmediğini söyleyince yapmışken ekleyeyim dedim.

Evde hazır peynir pek tüketilen bir gıda değil. Helal gıda sertifikası olan peynir markalarının sayısı da epey az. Hazır peynir mayası da şüpheli kapsamına epeyce büyük bir oranla dahil olduğundan anneanneciğim bizim için her bahar peynir yapar kazan kazan. Ancak hazır maya kullanmadığından peynir çok uzun süre yumuşak kalamaz. Biz de yumuşaklığını kaybedince kızartırız ve severek tüketiriz.
Tabi anneanne peyniri bulmak kolay değil. Ancak bulabilirseniz ev yapımı Diyarbakır veya Tokat peyniri de ihtiyacınızı karşılar. Hazır peynir kullanıyorsanız keçi peyniri veya köy peyniri kullanmanızı tavsiye ederim.

Yapılışı öyle çok zahmetli değil. Hazırlamaya başlamanızla sofraya koymanızın arası en fazla 10-15 dk. Porsiyon olarak da, ekmek arası domates ve yeşillikle de servis yapabilirsiniz. 



Malzemeler

200 gr. keçi peyniri veya köy peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağ

























Tarif

1. 200 gr. köy peynirini yarım cm kalınlığında dilimliyoruz. 
2. Tavada kızdırmış olduğumuz zeytinyağına peynir dilimlerini yerleştiriyoruz.
3. Kızarınca diğer tarafa çevirip altlarının kızarma süresinden 30 sn. daha az bekleterek kızartıyoruz.
4. Kızartmış olduğumuz peynirleri çok kısa bir süre kağıt havluda bekletip tabağa alıyoruz, domates, salatalık ve yeşillikle sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Şifa olsun

0 yorum

Yorum Gönder