Renk Kuşağı: Patates Pasta


Tatlıdan ziyade tuzlunun insanı olduğumu hep söylerim. İkram tabağına tuzluyla başlar, yine tuzluyla bitsin diye birini sona bırakırım. Haliyle pasta şıklığında ama tuzlu bir tarif illa ki benim favorim olur. Üstelik çok uğraştıran bir şey de değil bence. Salata malzemelerini barındırdığı için oldukça hafif. Özellikle yaz mevsimi için de ideal, ben yemek yerken illa yoğurtlu bir şeylere ihtiyaç duyuyorum çünkü bu mevsimde. Ayrıca tarifi hazırlarken hiçbir hazır/yapay gıdaya ihtiyaç duymuyor olmak da cabası. İster kahvaltıda, ister beş çayında, isterseniz de yemeğin yanına aperatif olarak sunabilirsiniz. 

<a href=recipe/rengarenk-patates-pastası>

Malzemeler

4 adet orta boy patates
½ mor lahana
3 adet orta boy havuç
1½ adet limon
1 demet maydanoz
1 büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
4 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığının ucuyla köri

Tarifi

1. Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezip püre kıvamına getiriyoruz.
2. Baharatları, tuzu, limon suyunun ½sini ve zeytinyağını patatese ekleyip tamamen özdeşleşene kadar karşıtırıyoruz.
3. Lahana ve havuçları rendeleyip, maydanozları ince ince doğruyoruz( maydanzları arzuya göre birer kaşık baharatla harmanlayabilirsiniz ayrı bir tat katar) ve limon suyunun kalanını ayrı ayrı kaplara aldığımız bu malzemelerin üzerinde eşit olarak gezdiriyoruz.
4. 24. cm derin bir borcama ½ cm kalınlığında patates püresini yayıyoruz. Üzerini maydanozla tamamen kapatıyoruz. Aynı işlemi 1 cm patates bir kat havuç, 1 cm patates bir kat lahana ve yine ½ cm patates olmak üzere tamamlıyoruz ve üzerini düzeltiyoruz.
5. Bir kapta çırptığımız yoğurda 1 çay kaşığı tuz ilave edip karıştırıyoruz ve ½ cm kalınlığında patates pastamızın üzerine ve kenarlarına sürüyoruz.
6. Üzerine kırmızı toz biber serpip 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyor ve soğuk servis yapıyoruz.

Şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder