Malzemeler:
10 adet dolmalık kabak
3 su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
Salça
Baharat (Karabiber, Kırmızı biber, kimyon, nane, kekik... )
Nar ekşisi&Limon (Mayhoş tatları seviyorsanız)
Hazırlanışı:
1. Soğanı ince ince doğradıktan sonra kavuruyoruz, üzerine salçasını ilave edip biraz karıştırdıktan sonra domatesini, baharatları ve tuzu ilave ediyor ve pişene kadar kavuruyoruz.
2. Domatesler piştikten sonra daha önce yıkadığımız pirinçleri tencereye alıyoruz. -Neredeyse tencereye yapışacak- kıvama gelene dek kavuruyoruz. (Ekşi seviyorsak yarım limonu ve nar ekşisini döküp karıştırıyoruz)
3. Kabakların bereli yerlerini alıp dolmalık kabaksa ikiye, yemeklikse üçe bölüp, altlarını yarım cm kalınlığında bırakıp içlerini boşaltıyoruz ve hafifçe tuzluyoruz.
4. Hazırlamış olduğumuz içi kabakların ağzında birer cm boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
5. Bir domatesin kabuklarını soyup, kabakların ağzını kapatabilecek büyüklükte yeterli sayıda kesiyoruz ve dolmaların her birinin üzerine koyuyoruz. (Kahvaltı için doğradığımız büyüklükte olabilir.)
6. Tencereye, dik olarak yerleştirdiğimiz kabakların yarısının biraz üzeri hizasına gelene kadar su ekleyip ateşe koyuyoruz. Su yeterli gelmezse ilave ediyoruz. 35-40 dk kadar pişiriyoruz.
Afiyet şifa olsun.
0 yorum