Tarçınlı Zencefilli Kurabiye (Gingery Cookies)

Her ne kadar kışlıklar vitrinlere çıkmış, yazlıklar kaldırılmış, eldivenler, mantolar, atkılar en sevdiklerimiz listesinde yerini almış olsa da resmi olarak kış bugün başladı. Haliyle ne zamandır aramızda sinsi sinsi dolaşan grip özgürce dolaşmak için vizesini aldı. Gribe karşı benim muhteşem üçlüm bal&limon&zencefil. Özellikle zencefil griple mücadele için önemli. Ne var ki, zencefili tüketmek pek kolay değil. O sebeple bugün için zencefili bal ve limonla dahi tüketmekte zorlananlara özel bir tarifle geldim. 

Tarif çok sevdiğim bir arkadaşımdan. Geçenlerde onu ziyarete gittiğimde yapmıştı. Eve gidecek olunca tarifi aldım. Yeri ve zamanı gelmişken de paylaşayım dedim. Arzuya göre kurabiyeyi çikolatayla, kırıntılarla yahut hindistan ceviziyle süsleyebilir, çeşitli kalıplar kullanabilir ve eğlenceli şekillerle küçük kardeşlerinize ya da çocuklarınıza çaktırmadan zencefil yedirebilirsiniz. :)

For English

tarçınlı zencefilli kurabiye yılbaşı kurabiyesi
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

Malzemeler

- 250 gr. tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- ½ su bardağı mısır nişastası
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Bir fiske tuz
- Tarçın & Zencefil

Tarifi

1. Tereyağını eritip soğumaya bırakıyoruz ve oda sıcaklığına ulaştığında (çırpma teli yardımıyla) pudra şekeriyle iyice çırpıyoruz.
2. Yumurta dışındaki diğer malzemeleri ilave ediyoruz. (Unu yavaş yavaş eklerseniz hamur daha kolay yoğurulur.)
3. 1 yumurtayı kırıp yoğurmaya devam ediyoruz. Kurabiye hamuru kıvamına gelince (Ne çok sert ne çok yumuşak) buzdolabına alıp yarım saat bekletiyoruz.
4. Yarım saatin sonunda çıkarıp istediğimiz şekli veriyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.
5. Fırından çıkınca kenarlarını yahut bir yüzeyini benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplayabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun :)







0 yorum

Yorum Gönder