İki Güzel Buluştu: Yoğurtlu Tavuk Çorbası


Bu tarif değişik bir çorba yapayım ama çok malzeme gerektirmesin diye düşünürken doğmuş bir tarif. Türk mutfağında böyle bir yemek var mı deseniz cevap veremem çünkü bilmiyorum. Daha önce herhangi bir yerde yediğimi veya tarifine rastladığımı da hatırlamıyorum. Her şey canımın tavuklu bir çorba istemesi ama evde değerlendirilmesi gereken bir yoğurt olduğu için salçalı bir çorba yapamayacak olmamla başladı. Bildiğimiz usulde yoğurt çorbasını ise nedense o gün canım istemedi. Sonuç olarak, olur mu olmaz mı derken ortaya bu çorba çıktı. Biz çok beğendik, hatta ilk denememde ablam o kadar beğendi ki bir sonraki hafta gelecek olan teyzelerime de bu çorbadan yapmamı önerdi. Onların da onayından geçip "misafire de yapılır, tam yaz çorbası" yorumunu alınca kabul görmüş bir tarif olarak defterimde yerini aldı. Şimdi Ramazan'da iftar sofraları için farklı ama zahmetsiz bir çorba tarifi arayanlar için sizlerle buluşuyor: Yoğurtlu Tavuk Çorbası veya Tavuklu Yoğurt Çorbası :)

Malzemeler 

1 adet tavuk göğüs
1/3 kavanoz yoğurt (tercihen ev yoğurdu)
1 yumurta
2 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri İçin:

1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Tarifi: 

1. 1 adet tavuk göğsünü 1,5-2 lt suda haşlıyoruz ve haşladığımız tavuk göğsünün suyunu bir tencereye alıp hafif soğumaya bırakıyoruz.
2. Bir kavanozda yoğurt, un, yumurta ve karabiberi güzelce çırpıyoruz.
3. Ilımış olan tavuk suyunun üzerine hazırladığımız yoğurtlu bazı -çırpma teli yardımıyla-  karıştırarak ekliyoruz.
4. Tamamen karışınca ocağı yakıp pişmeye bırakıyoruz.
5. Çorba pişerken bir yandan haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü -ne çok büyük ne çok küçük olacak şekilde- didiyoruz. 
6. Çorba kaynamaya başlayınca parçaladığımız tavuk göğsünü tencereye ilave edip ateşi hafif kısarak 10-15 dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz. 
7. Çorba kaynayıp kıvamını alınca tuzunu ekliyor ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
8. Servisten önce bir tavada tereyağını çok az zeytinyağı ilavesiyle kızdırıp toz biberi ekliyoruz. Köpürünce hemen ocaktan alıp ister tencereye ister servis kaselerine olmak üzere çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Servise hazır.

Afiyet şifa olsun.

0 yorum

Yorum Gönder